PASIBAIGUS KARANTINUI STARTAVO SUAUGUSIŲJŲ IR VAIKŲ STOVYKLOS

Po ilgai trukusio karantino Ukmergės r., Kurėnų kaime, J. Pastuškovo kaimo turizmo sodyboje šurmuliavo būriai žmonių. Ten jie rinkosi ne šventes švęsti, o aktyviai, smagiai, sveikai leisti laiką Ukmergės rajono Visuomenės sveikatos biuro ir Sveikatos stiprinimo ir sporto klubo „GABARYTAS“ organizuotose sveikatos stiprinimo stovyklose skirtose suaugusiesiems ir vaikams. Stovykloms vadovavo šaunieji, jau nemažą stovyklavimo patirtį sukaupę vadovai, Miglė Ivanauskienė ir Nerijus Butėnas.

            Birželio 12 – 14 dienomis į pirmąją stovyklą susirinko suaugusieji. Stovyklavimo dienomis netrūko puikių emocijų, juoko ir aišku po aktyvių veiklų šiek tiek nuovargio. Energingos trenerės Augustės vedami „zumbos“ ritmu judėjo ir  gryname ore prakaitą liejo tiek vyrai, tiek moterys. Po fizinio krūvio užsiėmimų teko prisiminti vaikystę ir susikaupti. Užduotys, kurias su „lego“ kaladėmis turėjo atlikti suaugusieji pasirodė tikrai nelengvos.

Atvykus pripučiamų batutų atrakcionams, „Noriu pramogauti“, stovyklautojai žaidė burbulų futbolą, kūrė puolimo ir gynybos taktikas žaisdami lankinį, kovojo dėl čempionų vardo bei medalių. Puikiomis nuotaikomis išlydėję „Noriu pramogauti“ komandą stovyklautojams ir vėl neteko ilsėtis. „Kovos ir taktikos akademijos“ treneriai mokė savigynos ir kovos menų, laukė priesaikos, linksmosios estafetės ir pagaliau truputis poilsio – pirties teikiami malonumai. Po aktyvių veiklų, sunkaus, bet emociškai „pakeliančio“ krūvio laukdavo lauko virtuvė. Neprilygstamasis Vladimiras Kaloša visas tris dienas stovyklautojus lepino savo gaminiais ant laužo.

              Savaitgalis pareikalavo išties daug jėgų, bet kartu suteikė ir pačių nuostabiausių patyrimų, džiaugsmo, todėl refleksijos metu, teigiamų emocijų netrūko.

            Išvarginti ilgo nuotolinio mokymosi ir buvimo namuose, ištroškę nuotykių ir aktyvios veiklos birželio 19 – 21 d. į stovyklą susirinko 12 – 16 metų stovyklautojai. Savaitgalis tikrai lepino puikiu oru, o energingųjų vadovų Miglės ir Nerijaus bei savanorių Rusnės ir Lolitos dėka šios svajonės virto realybe. Stovyklautojams tikrai nepritrūko nei įdomių veiklų, nei linksmybių. Besiruošiant aktyvioms pramogoms svarbu pasistiprinti! Čia ir vėl į pagalbą atskubėjo patiekalų ant laužo virtuozas Vladimiras, tik šį sykį teko pasigaminti vakarienę patiems. Buvo surengtos smagios troškinio gaminimo varžybos, kuriose pralaimėtojų nebuvo, o pačių gamintas maistas pasirodė pats skaniausias. Vėliau, suvalgytų kalorijų deginimas išbandant vandens krepšinio varžybas, kuriose vaikų linksmus krykštavimus girdėjo net tolimiausi kraštai. Penktadienio vakaras buvo skirtas poilsiui ir pasiruošimui aktyviai šeštadienio veiklai. Pirtis, mąstymo žaidimai, bulvių kepimas ant laužo ir refleksija žvakių šviesoje.

            Šeštadienio rytas prasidėjo mankšta ir maudynėmis Kurėnų ežere, o grįžus į sodybą stovyklautojų laukė staigmena, visa stovykla buvo užpildyta pripučiamų kliūčių ruožais ir užduotimis. Kadangi šeštadienis buvo ypatingai karštas, tai ir vandens procedūrų buvo itin daug. Įdegusius, pavargusius, bet su šypsenomis veiduose, „Noriu pramogauti“ komanda apdovanojo arbūzais. Po tokios aktyvios dienos jau norėjosi tik poilsio,  bet vadovai ir vėl neleido liūdėti, surengė regbio varžybas ant slidžiosios plėvelės. Medaliai ir juokas vainikavo antrąją dieną.

            Išaušus sekmadienio rytui stovyklautojų puikios nuotaikos krito akyse, nes visi žinojo, kad greitai reikės atsisveikinti. Nuotaiką praskaidrino į kiemą atvykęs gatvės šokių treneris Justas Andriejauskas. Kokia gi stovykla be uždarymo šokio. Dvi valandas susikaupę mokėsi ir pagaliau finalinis „AFRO“ šokis buvo nufilmuotas. Jis tikrai liks visų atmintyje ilgai kaip ir visi kiti stovyklos įspūdžiai.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti