TAISYKLINGOS LAIKYSENOS FORMAVIMAS TAIKANT ĮVAIRIAS FIZINIO AKTYVUMO VEIKLAS

Vaikų, kurie mažai juda, daug laiko praleidžia prie kompiuterio ar televizoriaus ekrano, o mažai laiko lauke, silpnesnė kaulų ir raumenų sistema. Labai svarbu pastebėti vaiko laikysenos sutrikimus kai vaikas auga ir bręsta. Pagrindinis taisyklingos laikysenos formavimo principas – judėjimas ir mankšta.

Ukmergės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras  nuo kovo mėnesio Senamiesčio pagrindinės mokyklos 5 ir 6 klasių mokiniams organizuoja užsiėmimų ciklą „Taisyklingos laikysenos formavimas taikant įvairias fizinio aktyvumo veiklas“. Užsiėmimus veda sveikatą stiprinančio fizinio aktyvumo specialistė Simona Skorupskienė. Vyksta mankštos su minkštais mažaisiais kamuoliukais, didžiaisiais gimnastikos kamuoliais, su volais, judriosios estafetės, pasyvi raumenų relaksacija. Veiklų metu dalyviai supažindinami su Pilates principais ir „Just Dance“ priemone. Pilatesas – tai kūno ir proto pratimai, kurių tikslas yra jėgos, pusiausvyros, lankstumo, raumenų valdymo, laikysenos ir kvėpavimo gerinimas. Kiekvienas pratimas atliekamas susitelkus, neįsitempus, tolygiai, valdant savo judesius ir giliai kvėpuojant. Nėra pavojaus pasitempti raumenis ar raiščius, nes judesiai yra lėti ir plastiški. Stiprinami gilieji stuburą stabilizuojantys raumenys, treniruojami silpnieji, ištempiami sutrumpėję raumenys. Pratimų programoje nėra šuoliukų, staigių judesių, organizmas nepatiria per didelės apkrovos ar įtampos, todėl mankštintis gali net tie asmenys, kurių silpni raumenys ar dėl sąnarių skausmo negali atlikti jokios kitos fizinės veiklos. Moksliniais tyrimais įrodyta Pilateso nauda kaip viena iš reabilitacijos priemonių. „Just dance“ programa – moderni  judesių mokymo technologija – patraukli tuo, kad bet kokio fizinio pasirengimo ir patirties žmogus gali šokti stebėdamas virtualų animacinį  veikėją. Moksliniai tyrimai patvirtina teigiamą “Just Dance” poveikį sveikatai. Šokdamas žmogus stiprina plaučius, širdį, raumenis, didina ištvermę, pagerina koordinaciją, lankstumą ir orientavimąsi erdvėje.

Ukmergės savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Skirmantė Sabaliauskienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti