MIŠKO IR GAMTOS TERAPIJA

Malonu prisiminti birželio 10 d. Ukmergės miesto pušyne vykusią miško ir gamtos terapijos sesiją, kurią suorganizavo Ukmergės r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Buvo taip šilta ir jauku su smalsiais, nuoširdžiais dalyviais, kuriems miškas nepagailėjo lobių.

Daug žalumos ir jos atspalvių, rytinės saulės, šešėlių, švelnaus vėjo, iš dangaus krentančių pušų spyglių ir visą apimančio pušų kvapo, galimybės paragauti oro, miško ir atrasti namus.

Įdomu, kad ta diena buvo labai palanki prisipildyti džiaugsmo, energijos ir pasidovanoti sau gerą savijautą.

Turbūt daugelis esate pajautę, kad kai esate gamtoje ir iš karto po audros įkvepiate gaivaus oro arba tiesiog stebite jūroje šėlstančias bangas, jūsų savijauta gerėja.

Tai lemia fizika: neigiami jonai – energijos šaltinis, kurį galite rasti tik iškėlus kojas iš namų. Oras nėra neutralus. Jame vyksta daug procesų. Gamtoje yra keletas procesų, kurie sukuria jonus, jonizuoja oro molekules: tai žaibai ir griaustiniai, ultravioletinė spinduliuotė. O mums Ukmergės pušynas ir vėjas šį kartą padovanojo krentančius pušų spyglius. Medžiai gali skleisti jonus, miškingoje aplinkoje gali būti didesnė jonų koncentracija vien dėl to, kad tie medžių spygliai arba lapų galiukai, susiklosčius tinkamai aplinkai, gali veikti kaip elektronų šaltiniai. Tokiu būdu susidaro nedidelis vainikinis išlydis ir vyksta elektronų, kurie įkrauna molekules, misija į aplinką.

Neigiamų jonų poveikis žmogui:

Gerina kvėpavimą

Didina energiją

Gerina miego kokybę

Gerina nuotaiką

Mažina stresą

Padeda greičiau pailsėti, sveikti

Stiprina imunitetą

Kaip gera patirti šias gamtos dovanas.

Dėkoju visiems dalyviams ir Ukmergės r. savivaldybės visuomenės sveikatos biurui už bendrystę ir miško bei gamtos terapijos naudos žmonių sveikatai sklaidą.

Jolita Bujokienė, miško ir gamtos terapijos gidė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti