EUROPOS IMUNIZACIJOS SAVAITĖ

Europos imunizacijos savaitė kasmet minima paskutiniąją balandžio savaitę, 2022 metų Europos imunizacijos savaitės tema: „Ilgas gyvenimas visiems“. Šią savaitę primenama istorinė vakcinacijos sėkmė bei atkreipiamas dėmesys į tai, kaip svarbu didinti vakcinų prieinamumą, siekiant ilgo ir sveiko gyvenimo kiekvienam žmogui. Paskutinių kelių dešimtmečių užkrečiamųjų ligų valdymo pasiekimai 2022 m. atsidūrė permainų kryžkelėje. COVID-19 ligos pandemija sukėlė vakcinų politizavimą, dėl kurio daugelyje šalių sumažėjo vaikų skiepijimo apimtys. Ukrainoje vaikų imunizacijos paslaugos nutrūko, tačiau visiems vaikams, pasitraukusiems iš tėvynės, būtina rutininė imunizacija nepriklausomai nuo to, į kurią šalį jie atvyko. Šie pokyčiai primena vieningo skiepijimo ir vakcinų prieinamumo svarbą.

Jau daugiau kaip du šimtmečius vakcinos prisideda prie saugesnio pasaulio – nuo pat pirmosios vakcinos, sukurtos apsaugoti nuo raupų, iki naujausios mRNR vakcinos, naudojamos siekiant išvengti sunkių COVID-19 ligos atvejų. Vakcinos apsaugo ne tik mus asmeniškai, bet ir padeda apsaugoti visą visuomenę.

Vakcinos vertė nėra matuojama suleidžiamomis dozėmis, ji išsigrynina per sveikiau ir ilgiau nugyventus gyvenimus!

  • Naudojant skiepus pavyko sustabdyti daugelį infekcinių susirgimų, tokių kaip raupai, pasiutligė, stabligė, poliomielitas, tymai, kokliušas, epideminis parotitas, kurių komplikacijos dažnai baigdavosi mirtimi. Žmonijos istorijoje niekas negalėtų suskaičiuoti, kiek milijonų žmonių mirė nuo infekcinių ligų ir per epidemijas – tai daugiau nei per karus, žemės drebėjimus ir kitas stichines nelaimes.

  • Vakcinos suteikia galimybę ir viltį mums visiems mėgautis visavertiškesniu gyvenimu.

  • Vakcinos yra viena iš didžiausią įtaką turinčių visų laikų mokslo naujovių, padedančių kartą po kartos apsaugoti nuo daugelio infekcinių ligų.

  • Tėvams, kurie naudojasi vakcinavimo paslaugomis, nereikia jaudintis, kad jų vaikai kentės nuo pražūtingų ligų, kamavusių praėjusias kartas.

Europos imunizacijos savaitę, sveikatos specialistai primena, kad vertėtų peržiūrėti savo skiepijimo istoriją, pasitarti su savo šeimos gydytoju dėl rekomenduojamų arba pakartotinių skiepų, didinti supratimą apie viso gyvenimo imunizacijos svarbą, kuri padėtų sukurti ir išlaikyti kolektyvinį imunitetą visose bendruomenėse visame Europos regione. Kiekvienas iš mūsų turėtų įvertinti teikiamą skiepų naudą bei vadovautis tik moksliniais įrodymais pagrįsta informacija. Tik palankus visuomenės požiūris į skiepus ir tinkamas skiepijimo programų įgyvendinimas gali užtikrinti palankią sergamumo užkrečiamosiomis ligomis epidemiologinę situaciją.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti