,,GAMTA – SVEIKATOS ŠALTINIS”

Ukmergės vaikų l/d “Vaikystė” vaikai dalyvavo dvi savaites trukusiame projekte ,,Gamta – sveikatos šaltinis”, kurį jiems organizavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė. Projekto metu mažieji susipažino su įvairiais vaistiniais augalais, sužinojo apie jų gydomąją galią, naudą ir aišku galimas grėsmės, išgirdo daug įdomybių, naudingų patarimų, degustavo.

Sveikatos specialistės Vidos ir auklėtojos Astos vedini vaikai aplankė „Ukmergės vaistinę“ esančią Klaipėdos gatvėje. Vaistinės vedėja Irena Rastauskienė papasakojo apie vaistinių augalų reikšmę ligų prevencijai ir gydymui, pabrėžė, kad augaliniai vaistiniai preparatai gali turėti ir nepageidaujamų poveikių, todėl be tėvelių žinios jų vartoti nevalia kaip ir bet kokių kitų vaistų. Vaikai sužinojo, kaip augalai renkami ir džiovinami, pakuojami ir pristatomi į vaistinę, kaip sudėtos ir saugomos vaistažolės. Specialistės pakalbinti mažieji dalinosi mintimis apie tai, kokias arbatas sunegalavus jiems ruošia tėveliai, o jų įvairovė…ir nuo kosulio, pilvuko skausmo, peršalimo, gerklės skausmo ir netgi nuo „nervų“😊 Padėkoję už priėmimą ir šaunią pamokėlę vaistinės darbuotojams visi patraukė į „Arbatinę“ esančią Vienuolyno gatvėje. Ten jau laukė pardavėja Nijolė Liorenšaitienė su įdomiaisiais pasakojimais apie arbatas, iš vaistažolių gaminamus tepalus nuo įvairių ligų, muilus su žolelėmis, eterinius aliejus ir net šokoladus su levandomis ir žiedadulkėmis.

Didelį įspūdį vaikams paliko apsilankymas Veprių miestelyje, pas žoliautoją Rasą Šimonienę ir bitininką Stanislovą Šikšnį. Projekto dalyviai susidomėję klausėsi „Žolynų magijos“ paslapčių, daug sužinojo apie bites edukacijoje „Bitutė ratuota“. Skambant armonikos garsams ragavo žolynų arbatas pagardintas medučiu, skanavo medų, darėsi plaštakų masažą, šoko.

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie projekto!

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė

 

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti