UKMERGĖS RAJONE BUS ATLIEKAMAS VAIKŲ GYVENSENOS TYRIMAS

KAS?

Nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 2024 m. gegužės 31 d. visose Lietuvos savivaldybėse bus vykdomas periodinis mokyklinio amžiaus vaikų gyvensenos stebėsenos tyrimas (toliau – tyrimas). Tyrimas savivaldybėse atliekamas vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2003 m. rugpjūčio 11 d. įsakymu Nr. V-488 „Dėl Bendrųjų savivaldybių visuomenės sveikatos stebėsenos nuostatų patvirtinimo“.  Tyrimą koordinuoja Higienos institutas, tyrimą mokyklose organizuoja ir vykdo savivaldybę aptarnaujantys visuomenės sveikatos biuro (toliau – VSB) specialistai, kurie pagal Higienos instituto parengtą metodiką ir klausimynus ne rečiau nei kas 4 metus atlieka 5-ų, 7-ų ir 9-ų (pirmų gimnazijos) klasių mokinių gyvensenos stebėsenos tyrimus.

KADA?

2024 metų  kovo – gegužės mėn.

KAIP?

Mokyklose apklausiami 5-ų, 7-ų ir 9-ų (pirmųjų gimnazijos) klasių mokiniai. Mokinių apklausa  anoniminė. Klausimynai sudaryti iš dviejų dalių:

1) klausimai apie gyvenseną, kurie apima fizinį aktyvumą, mitybos ypatumus, prie ekranų praleidžiamą laiką, alkoholio ir tabako gaminių, elektroninių cigarečių, narkotikų vartojimą, patyčias, smurtą šeimoje, saugumą kelyje, asmens higieną, savo sveikatos ir laimingumo vertinimą;

2) bendrieji klausimai, kuriais gaunama informacijos apie pagrindinius demografinius (lytį, amžių, klasę, gyvenamąją vietą) ir socialinius veiksnius.

KODĖL?

Sistemiškai ir periodiškai atliekamų mokinių gyvensenos stebėsenos tyrimų rezultatai yra ypač svarbus informacijos šaltinis, padedantis:

  • išsiaiškinti gyvensenos situaciją šalies ir visų Lietuvos savivaldybių lygmeniu;

  • sekti mokinių gyvensenos pokyčius laikui bėgant;

  • vertinti sveikatos elgsenos, rizikingo elgesio tendencijas ir numatyti kylančias visuomenės sveikatos problemas;

  • numatyti sveikatos politikos prioritetus, planuoti tikslines priemones problemoms spręsti ir prevencijai vykdyti;

  • vertinti pasiektą pažangą ir ją sieti su vykdomomis programomis savivaldybės ar Lietuvos mastu.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti