TEIKIAMOS NAUJOS ANONIMINĖS PASLAUGOS ASMENIMS, KURIE NEPASIRENGĘ ATSISAKYTI NARKOTINIŲ MEDŽIAGŲ VARTOJIMO

VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras, kartu su Ukmergės rajono savivaldybės administracija įgyvendindami Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis bendrai finansuojamą projektą Nr. 08.4.2-ESFA-V-621-01-0012 „Žemo slenksčio paslaugų Ukmergės rajone teikimas asmenims, piktnaudžiaujantiems psichoaktyviosiomis medžiagomis ir priklausomiems nuo jų“, nuo 2020 m. balandžio mėn. atidarė žemo slenksčio paslaugų kabinetą. Šiame kabinete teikiamos nemokamos konfidencialios anoniminės sveikatos priežiūros ir kitos paslaugos asmenims, vartojantiems švirkščiamąsias narkotines ir psichotropines medžiagas ne gydymo tikslu bei dėl rizikingos elgsenos turintiems didžiausią riziką užsikrėsti infekcinėmis ligomis.

Kadangi viena sunkiausių narkotikų vartojimo, ir ypač narkotikų švirkštimosi, pasekmių sveikatai – ŽIV perdavimas ir kitos infekcinės ligos, tokios kaip hepatitas C ir B, todėl pirmiausia sveikatos priežiūros priemonėmis turi būti siekiama mažinti dalijimąsi švirkštimosi reikmenimis, užtikrinti saugius lytinius santykius tarp narkotines medžiagas vartojančių asmenų.

Žemo slenksčio paslaugų kabinete vykdomas adatų ir švirkštų, kitų vienkartinių priemonių nemokamas keitimas, dezinfekcijos priemonių dalinimas, prezervatyvų dalinimas, konsultavimas ir informavimas, tarpininkavimas, žaizdų perrišimas, atrankinių greitųjų ŽIV testų atlikimas, panaudotų aštrių infekuotų priemonių utilizavimas. Kabinete dirba psichikos sveikatos slaugytoja ir socialinė darbuotoja, kurios yra pasirengusios suteikti reikiamas paslaugas apsilankantiems asmenims.

Kviečiame asmenis, kurie yra nepasirengę atsisakyti narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo, naudotis teikiamomis anoniminėmis paslaugomis.

Atsižvelgiant į tai, kad gydymo įstaigose privalo būti laikomasi reikalavimų dėl COVID-19 plitimo rizikos mažinimo, žemo slenksčio paslaugų kabinete tiekiant paslaugas laikomasi LR Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų.  Kabineto darbuotojai, teikdami paslaugas nuolatos dėvi kaukes, laikosi rankų higienos, įeinantiems į patalpas asmenims atliekama rankų dezinfekcija, ribojamas  pacientų skaičius vienu metu Žemo slenksčio kabinete ir esant galimybei vengiama artimo sąlyčio, išlaikant bent dviejų metrų atstumą.

Žemo slenksčio paslaugų kabinetas veikia VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre, Vytauto g. 105, Ukmergėje.

Siekiant užtikrinti asmenų konfidencialumą, kabinetas turi atskirą įėjimą iš lauko pusės (einant pro įvažiavimą link ligoninės Akušerijos skyriaus). Kabinetą rasti nesudėtinga, kadangi yra įrengta nuoroda su užrašu „DOTS ir Žemo slenksčio paslaugų kabinetas“. Kabineto darbo laikas vasaros laikotarpiu: darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 12.00 val.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti