PAMINĖTA TARPTAUTINĖ MORKŲ DIENĄ
Kiekviena daržovė yra savita, skiriasi ir jos maistinė vertė. Ne visas daržoves galima valgyti žalias, kai kurios reikalauja terminio apdorojimo. Morka – tai daržovė, kurią galima valgyti ir žalią, ir virtą. Balandžio 4-ąją pasaulyje minima Tarptautinė morkų diena, kurios tikslas – kalbėti apie šios daržovės naudą. Morkos pasižymi gausybe sveikatai naudingų savybių, yra nebrangios ir universaliai panaudojamos mityboje.
Nevalgysi daržovių – nebūsi sveikas, neaugsi didelis. Tai žino kiekvienas lopšelio- darželio ugdytinis.
L/D ,,Vaikystė“ ir ,,Žiogelis” sveikatos specialistė Vida surengė Morkų dieną. Vaikai minė mįsles, atliko užduotis, matavo ir svėrė morkas, dėliojo dėliones , žaidė žaidimus. Vaišinosi morkomis ir topinambais (žieminėmis bulvėmis), lygino jų skonius ir juos įvardijo. Vaišinosi morkų lapų, arbata. Berniukai išbandė šeimininkės darbą – gamino morkų salotas. Morkomis vaišinosi ir darbuotojai.
L/D ,,Vaikystė” virtuvės meniu sutapo su Morkų dienos paminėjimu – pietums visiems darželio vaikams buvo patiektos salotos iš morkų.
Smagi morkinė diena! Daug pažadų girdėjosi šiandien: sėti , auginti ir valgyti kuo daugiau šių puikių daržovių, kurios stiprina akis, užtikrina sklandžią žarnyno veiklą ir padeda virškinti,stiprina imuninę sistemą, gerina odos ir nagų būklę, bei atmintį.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė
Pasidalinti: