INICIATYVA „ IŠTIESK DRAUGUI ŠVARIĄ RANKĄ“

Gegužės 5 – ąją dieną minima Pasaulinė rankų higienos diena. Pagrindinis šios dienos tikslas – gerinti rankų higieną, nes per nešvarias rankas plinta daug susirgimų. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė prie šios gražios iniciatyvos pakvietė prisijungti lopšelio – darželio „Vaikystė“ ,,Trepsiuko“, ,,Kodėlčiuko“ ir ,,Klausučio“ gr. vaikus. Su vaikais aptarta, kaip ir kodėl reikia plauti rankas, kiek kartų per dieną tai reikia daryti. Specialistė paaiškino vaikams, kurios rankų vietos labiausiai būna užterštos ir jas sunku nuplauti, pademonstravo iliustracijas apie mikrobus besikaupiančius ant nešvarių rankyčių. Vaikams parodė eksperimentą su aliejumi ir cinamonu, su pienu ir pipirais. Rankeles išpurvino aliejaus – cinamono mišiniu (mikrobais) ir stengėsi jas nuplauti be muilo, šaltu vandeniu. Nepavykus pašalinti mikrobų, juos panaikino tik šiltu vandeniu su muilu. Pieno ir pipirų pagalba vaikai įsitikino, kad mikrobus galima pašalinti tik panaudojus muilą. Plaunant be muilo vaikai pastebėjo, kad nešvarumai lieka ant popierinio rankšluosčio. Tačiau ne tik muilas ir vanduo svarbūs rankų higienai. Pudros ir lempos pagalba atliktas eksperimentas ,, Kaip bakterijos bėga iš rankų į rankas“.Vaikai labai nustebo, kaip vieni kitiems per rankas gali perduoti virusus.

Po visų praktinių bandymų žaidimo ,,Plauname rankas“ pagalba vaikai mokėsi rankų plovimo technikos, klausant dainelės su Laura ,,Nusiplauk rankas“ sušoko švarių rankų šokį.

Vaikams priminta, kad rankų higienai labai reikalingas rankšluostis, kuris gali būti medžiaginis ar vienkartinis popierinis, nes tik sausai nušluostytos rankos yra švarios.

Ši sveikatingumo veikla padės vaikams geriau suvokti, kad rankų plovimas gali apsaugoti nuo itin pavojingų užkrečiamųjų ligų, plintančių per nešvarias rankas.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti