ŽELVOS GIMNAZIJOS MOKINIAI DALYVAVO SVEIKO MAISTO GAMINIMO STOVYKLOJE
Ukmergės Visuomenės sveikatos biuras jau antrus metus iš eilės organizuoja „Sveiko maisto gaminimo stovyklą“ vaikams ir jaunimui. Spalio 8 dieną grupė Želvos gimnazijos moksleivių lankėsi Krikštėnų dvare įsikūrusioje „Roko virtuvėje“. Čia juos pasitiko pats virtuvės šefas Rokas , kuris pakvietė pasižvalgyti po atsinaujinusio dvaro patalpas, pasiklausyti naudingų patarimų apie sveikatai palankų maistą, bei jo gamybą. O įdomiausia dalis buvo, stebėti ir patiems talkininkauti šefui maisto gaminimo procese.
Patiekalai buvo išties netradiciniai, todėl visi klausėsi susidomėję. Šefas gamino įdomų užkandį iš lęšių, brokolių ir žuvies, bei daržovių keksiukus su vištiena. O kaip gi vaikai be deserto? Virtuvės meistras pamokė kaip pasigaminti sveikus, tačiau labai skanius avižinių dribsnių batonėlius pagardintus įvairiomis sėklomis ir medumi. Tai puikus desertas be cukraus, kurį nesunkiai gali pasigaminti kiekvienas. Vėliau visi vaišinosi neįprastų skonių patiekalais ir dėkojo Rokui už naują patirtį. Grįžtant namo vaikai dalijosi įspūdžiais ir planavo ką pagamins tėvams.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė
Pasidalinti: