PAVASARINIŲ DARŽOVIŲ NAUDA VAIKŲ SVEIKATAI – SMAGUS IR SVEIKAS UŽSIĖMIMAS DARŽELYJE

Vaikų l/d “Eglutė” balandžio mėnesį  vyksta projektas “Pavasario paslaptys”. “Skruzdėliuko “ gr. vaikai su auklėtojomis Nijole ir Aniceta ant palangių ir šiltnamyje jau pasėjo pavasarines daržoves ir  kasdieną su didžiuliu nekantrumu laukia  stebėdami kada pasirodys pirmieji daigeliai. Greičiausi buvo svogūnai. Sakoma -„Svogūnas – nuo septynių ligų saugūnas“. Svogūnas – ne tik daržovė, be kurios neįsivaizduojama daugybė patiekalų, bet ir sveikatai palankus produktas. Svogūnuose yra kalio – mineralo, kuris padeda normaliai funkcionuoti raumenims ir nervų sistemai. Jis taip pat yra puikus vitaminų C, A, B ir E šaltinis, jame gausu mineralų bei mikroelementų.
Kiekviena daržovė turi naudingų medžiagų, daug skaidulų, ypatingai naudingos yra visos žalios spalvos daržovės (salotos, špinatai, šparagai) salotos padeda išlaikyti švarią ir sveiką odą, juose didelis kiekis magnio. Pavasario neįsivaizduojame be  ridikėlių, ridikėliai gerina virškinimą, juose rasime vitaminų C ir E, kalio kalcio, geležies, natrio, jodo ir chloro.

Kad vaikams būtų įdomu ir smagu atrasti šias daržoves, visuomenės sveikatos specialistė Dalia organizavo kūrybinį užsiėmimą, kurio metu jie patys gamino sveikus sumuštinukus. Mažieji džiaugėsi galimybe patiems pasirinkti ingredientus – naudojo šviežius svogūnų laiškus, ridikėlius ir salotas, kuriuos puikiai derino su duonos riekele. Kiekvienas vaikas pabuvo mažu virtuvės šefu, kuris su dideliu entuziazmu puošė sumuštinukus ir nekantriai laukė, kada galės juos paragauti.

Ši veikla ne tik skatino vaikus domėtis sveika mityba, bet ir padėjo ugdyti jų motorinius įgūdžius, bendradarbiavimą bei kūrybiškumą. Vaikai taip pat sužinojo, kaip svarbu vartoti šviežias daržoves ir kaip jos gali pagerinti jų kasdienę energiją bei sveikatą.

Po smagaus sumuštinių gaminimo etapo visi vaikai su džiaugsmu pasivaišino savo kūriniais, o šviežias maistas tapo tikru pavasario džiaugsmu. Tai buvo puiki proga ugdyti vaikų sveikos mitybos įpročius ir paminėti pavasario atėjimą su naudingais ir skaniais užkandžiais!

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti