| | | | |

BRAŠKIŲ PUOTA

Jei reikėtų rinkti lietuviškų uogų karalienę, tikriausiai laimėtų braškė. Deja, ji karūną nešioja labai trumpai – vos 3-4 savaites per metus. Braškės – daugelio vaikų mėgstamiausia uoga, o dėl smarkiai sušilusių orų šiemet braškės sunoko labai greitai ir jų prinoko daug, todėl visuomenės sveikatos specialistė Dalia vaikų ikimokyklinėse įstaigose “Eglutė”, “Saulutė” , “Nykštukas”, pakvietė vaikus į braškių puotą. Vaikai sužinojo, kad ši uoga ne tik skani, bet ir labai naudinga žmogaus organizmui. Šios uogos yra vitamino C šaltinis, todėl stiprina imunitetą. Daugiau nei braškėse šio vitamino yra tik dar vienose lietuviškose uogose – juoduosiuose serbentuose. Jose gausu geležies ir antioksidantų, vitamin A, B1, B2, B6, B9, K, PP, C, E , įvairių makro – ir mikroelementų (K, P, Ca, Mg, Fe,Cu, Zn).Tačiau turime žinoti, kad braškės priskiriamos itin alergizuojantiems maisto produktams, jų nerekomenduojama siūlyti jaunesniems nei vienų metų vaikams, o vyresnieji turėtų vartoti saikingai, nes braškių porciją sudaro viena stiklinė arba 8 didelės braškės. 

Vaikai buvo kviečiami pauostyti, apžiūrėti, grožėtis, mokėsi kaip nuplauti uogas, kaip pašalinti kotelius. Vėliau braškes vėrė ant iešmelių ir beliko skanauti. Tikras vasaros sveikas skanėstas!

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė

Kitos naujienos