,,SAUGI VASARA”

Vasara – atostogų metas. Šiuo metu metu vaikai  daugiau laiko aktyviai leidžia lauke: žaidžia įvairius lauko žaidimus, bėgioja, važinėja dviračiais, riedučiais., paspirtukais. Palyginus su kitais metų laikais vasarą išauga vaikų traumų skaičius. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia ikimokyklinėse įstaigose “Saulutė”,”Eglutė”,”Nykštukas” , bei Želvos gimnazijoje vedė saugumo gamtoje pamokas, mokė teikti pirmąją pagalbą atsitikus nelaimei.

Vaikams buvo priminta, kaip saugiai elgtis gamtoje ar lauke, žaidimo aikštelėse, apie saugų laisvalaikį prie vandens ir vandenyje, saugų judėjimą transporto priemonėmis (dviračiais, riedučiais, paspirtukais)

Laiku suteikta pirmoji pagalba nukentėjusiajam padeda išgyventi, palengvina nelaimės padarinius. Pirmiausia šalia nukentėjusiojo atsiduria ne medikai, o nelaimės vietoje esantys žmonės – suaugusieji, vaikai. Labai svarbu nuo mažens vaikus mokyti suteikti pirmąją pagalbą. Mokiniams buvo vedama pamoka – praktinis užsiėmimas, kaip suteikti pirmąją pagalbą sau, draugui ar kitam, šalia esančiam žmogui. Užsiėmimo dalyviai mokėsi, kaip reikėtų elgtis sumušimo, nudegimo, užspringimo, apsinuodijimo atvejais, kaip atlikti dirbtinė kvėpavimą, kaip sutvarstyti žaizdą. Mokiniai sužinojo, ką daryti, kuomet žmogus yra be sąmonės, kur kreipti pagalbos. Želvos gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai praktiškai mokėsi kaip naudotis defibriliatoriumi.

Atsisveikinome linkėdami vieni kitiems saugios, linksmos, nuotaikingos ir prasmingos vasaros.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti