FIZINIS AKTYVUMAS – BŪTINAS SVEIKOS GYVENSENOS VEIKSNYS

Gegužės 25 dieną Vidiškių pagrindinėje mokykloje, vyko tarpmokyklinis renginys skirtas fiziniam aktyvumui propaguoti, kuriame dalyvavo ir Siesikų pagrindinės mokyklos 5-6-7 klasių mokiniai, vadovaujami fizinio ugdymo mokytojo Egidijaus Barčio. Sveikinimo žodį tarė, gerų rezultatų bei geros sportinės nuotaikos palinkėjo mokyklos direktorė Laimutė Strelčiūnienė.

Fizinis aktyvumas, tai bet koks judėjimas, dėl kurio poveikio padidėja širdies susitraukimų dažnis, tankėja kvėpavimas, suaktyvėja kraujotaka ir vyksta kai kurie kiti fiziologiniai organizmo pokyčiai. Klasikinis, visame pasaulyje naudojamas apibrėžimas yra šis: „Fizinis aktyvumas − tai griaučių raumenų sukelti judesiai, kuriuos darant energijos suvartojimas yra didesnis negu ramybės būsenoje“. Mes visi žinome, judėjimas – tai sveikatos pagrindas, kuris gerina kraujotaką, stiprina raumenis ir kaulus, suteikia energijos. Bet koks fizinis aktyvumas padaro mus fiziškai stipresniais, vikresniais, žvalesniais ir sveikesniais. Judėjimas mažina stresą, žadiną teigiamas emocijas.

Skatindami fizinį aktyvumą nusprendėme pajudėti kitaip.

Renginio metu vyko praktiniai fizinio aktyvumo užsiėmimai skirti lavinti mokinių ištvermę, gebėjimą susikaupti, susikoncentruoti į aktyvią veiklą. Sportinės estafetės , kvadrato varžybos bei virvės traukimo rungtys buvo paruoštos atskirose erdvėse. Mokiniai energingai sportavo, mankštinosi.

Pasibaigus varžyboms dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais, suvenyrais bei saldžiomis dovanėlėmis.

Renginį organizavo: visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Audra Bertašienė ir fizinio ugdymo mokytojas Darius Petraška

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti