KUPOLINIŲ ŠVENTĖ

Pasipuošę gėlių vainikais, skambant liaudiškai muzikai, vaikų l/d “Saulutė” ir “Eglutė” bendruomenės rinkosi švęsti švęsti Joninių (Rasos, Kupolės) šventės, kurią organizavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė. Šventės dalyviai susikibę rankomis, ėjo pro Joninių vartus, kurie simbolizuoja perėjimą seno į naują, prausėsi rasos vandeniu, kad visus metus būtų sveiki ir gražūs. Džiaugiamės, kad  mūsų darželyje yra Jonas, kuris šiandien buvo apdovanotas ąžuolo lapų vainiku ir dar pasuptas , kad didesnis augtų. Taip pat buvo apdovanotos Rasos, švenčiančios savo vardadienius. Visi šoko lietuvių liaudies šokius, dainavo liaudiškas dainas, minė mįsles, klausėsi sakmės apie saulę ir mėnulį.

Nuo seno buvo tikima, kad jeigu žolynai Rasoms – Joninėms bus renkami birželio 23 dieną surinktos žolės turės ne tik gydomąją, bet ir magišką galią. Sveikatos specialistė pakvietė vaikus į “Vaistažolių stotelę” ir papasakojo ką šiuo metu galime rinkti. Tai – žydintis šalavijas, ramunėlė, mėta, melisa, žemuogės, čiobrelis, šeivamedis, neužilgo prasiskleis ir liepos žiedeliai. Senovėje visi pindavo vainikus iš devynių arba dvylikos skirtingų  žydinčių žolynų. Nusipintais vainikais pasipuošdavo galvas, o vėliau iš jų spėdavo ateitį. Kiekviena grupė kūrė vainikus iš augalų darželio kieme.

Joninėse būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis. Trumpiausia naktis nuo seno sureikšminta ir manoma, kad ji stebuklinga. Vaikai ieškojo paslaptingo paparčio žiedo, o jį radęs buvo apdovanotas gėlėmis.

Vėliau, visi buvo pakvieti į draugiškas vainikų mėtymo varžytuves ir virvės traukimo rungtis tarp Saulės ir Mėnulio komandų.

Pasilinksminę rinkomės prie vaišių stotelės, atsigaivinti vaistažolių limonadu ir paskanauti keptomis bulvėmis su kanapėmis. Renginys suteikė daug gerų emocijų visai bendruomenei.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti