„BRAŠKIŲ DIENA“

Šiandien darželis kvepia braškėmis! Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė organizavo braškių šventę vaikų l/d „Saulutė“ ir „Eglutė“ bendruomenėms. Netgi pusryčiams vaikai valgė avižų košę pagardintą trintomis braškėmis.

Braškė yra saldus, raudonas širdies formos vaisius, itin mėgiamas dėl nuostabaus skonio. Tai viena skaniausių, vertingiausių ir ankstyviausių vasaros uogų. Tai yra super maistas, kurį turėtume rinktis vietoj bet kokio kito deserto ar pramonės sukurto maisto, nes jos nauda sveikatai tiesiog neįkainojama. Braškėse gausu vitaminų C ir K, folio rūgšties, kalio, mangano ir magnio. Jose mažai kalorijų, bet gausu ląstelienos ir antioksidantų. Puodelyje braškių yra tik 49 kalorijos, 3 gramai ląstelienos ir 12 gramų angliavandenių. Braškių nauda sveikatai: gerina širdies darbą, naudingos akims, jose esantis vitaminas C stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su peršalimu, gerina smegenų funkciją, stiprina kaulus,ir netgi padeda sulieknėti!

Eglutės” darželyje vaikučiai patys augina braškes! Turi net dvi lysves, kuriose galėjome prisiskinti šviežių uogų. “Saulutės” vaikučiai braškių atsinešė iš namų. Sveikatos specialistė Dalia pakvietė vaikus pasigaminti gaivinantį limonadą su braškėmis ir mėtomis, juk vyraujant karštiems orams nieko nėra geriau , kaip gaivus gėrimas.Todėl nieko nelaukdami kibome į darbus: vaikai uogas plovė, nuėmė lapelius bei kotelius , vėrė ant medinių pagaliukų, maišė, atvėsino ledo kubeliais ir…žinoma mėgavosi savo pagamintu “limonadu” ir šviežiomis braškėmis.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti