MININT PASAULINĘ APLINKOS APSAUGOS DIENĄ IR PASAULINĘ MAISTO SAUGOS DIENĄ LOPŠELYJE/DARŽELYJE ,,VAIKYSTĖ“…

Sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė vaikams vedė valandėlę ,,Nešvaistyti maisto gali ir tu“. Valandėlės tikslas – paaiškinti besaikio vartojimo pasekmes, klimato kaitą, apie atsakingą ūkininkavimą, bendryste su gamta, ekologija. Vaikai raginami elgtis atsakingai, kad kuo mažiau maisto būtų išmetama į šiukšlių dėžę, diskutavo kaip teisingai, nešvaistant reikėtų pasielgti, jeigu vis dėlto nepavyksta įveikti lėkštėje ar priešpiečių dėžutėje jau esančio maisto. Sužinojo keletą gudrybių, kaip gali prisidėti prie maisto išsaugojimo: valgio metu dėtis tiek maisto, kiek galės suvalgyti, maisto likučių panaudojimas kitiems patiekalams gaminti, pasidalinti su draugais, užšaldyti, na ir visada galima maisto likučius paversti trąšomis augalams.

Darželyje vaikai turi galimybę auginti daržoves šiltnamyje, pakeltose lysvėse, tad visi kibo į darbus. Paprašę virėjų bulvių lupenų, apelsinų, citrinų ir bananų žievių, kiaušinių lukštų, pasiėmę darbuotojų surenkamus kavos tirščius visi išskubėjo į lauką tręšti augalų.

Kai daržovės buvo patręštos , vaikai gavo naują užduotį – sukurti darbą tema ,,Kaip elgiuosi? Ogi tvariai“ panaudojant geometrines figūras iš kurių turėjo būti sukurtos ir ant lapo suklijuotos daržovės, vaisiai, saulė, lietus, bent vienas pieno produktas ir bet koks gyvūnas.

Kai visi darbai atlikti, metas užkąsti. Visi gamino didelį sumuštinį, panaudodami atsineštus produktus iš namų ir tai ką išrovė iš savo šiltnamio. Valandėlė davė rezultatų – visi buvo tausotojai, o ne švaistytojai.

 

Sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti