“VASARĖLĖ AUGINO, RUDENĖLIS LEPINA”

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja vaisių ir daržovių vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną ir vienam asmeniui per dieną jų suvartoti bent 400 gramų. Deja, daugelio Europos šalių, taip pat ir Lietuvos gyventojai daržovių ir vaisių suvartoja gerokai mažiau. Vaisiai ir daržovės mūsų organizmui reikalingi dėl to, kad juose ypač gausu C, PP, A, K bei B grupės vitaminų, kitų mums naudingų medžiagų, taip pat mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies.

L/d “Nykštukas” vyko projektas “Vasarėlė augino, rudenėlis lepina”. Projektu siekiama vaikus skatinti sveikiau maitintis, padėti suprasti kodėl daržovės ir vaisiai yra ypač reikalingi žmogaus organizmui.

Spalio 12 – 16 dienomis vyko renginukai „Daržovių puota“ tema. Vaikai atliko įvairias užduotis, kurias įvykdyti nebuvo labai paprasta, kadangi jos visos buvo užkoduotos. Pirmiausia jas reikėjo atkoduoti, įminti ir galiausiai atlikti. Savaitės pabaigoje vaikus aplankė svečiai. Ežiukas pasikvietė į pagalbą kiškį ir abu ėmėsi kurti laužą. Pastebėjusi dūmus atskubėjo pasiklydusi Žirafa, o kad prie laužo būtų saugu prisistatė ir daktarė “Aiskauda”. Vaikai surado Rudenėlį. Visi kartu lauže kepė bulves, linksminosi, šoko, sportavo, žaidė judriuosius žaidimus ir žinoma vaišinosi rudenėlio derliumi.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Daiva Lukšienė.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti