VAISIŲ IR DARŽOVIŲ NAUDA VAIKŲ ORGANIZMUI

Veprių pagrindinėje mokykloje vyko pamoka-diskusija ,,Vaisių ir uogų nauda vaikų organizmui“. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Talutienė kartu su mokiniais aptarė vaisių ir daržovių naudą jų augančiam organizmui. Mokiniai savo žinias pasitikrino atsakinėdami į specialistės užduodamus klausimus, diskutuodami. Sužinojo, kad vaisius vaikai gali valgyti be apribojimų, nes jais, praktiškai, neįmanoma persivalgyti ir jie yra labai naudingi ir sveiki. Vis dėlto, reikėtų atsižvelgti į vaisių derinimo su kitais produktais taisykles bei tinkamą jų valgymo laiką. Pavyzdžiui, bananus reikėtų valgyti ryte, nes jie kiek sunkiau pasisavinami. Taip pat, nepatartina vaisių valgyti su kitu maistu ar po jo. Jie geriausiai įsisavinami tada, kai valgomi atskirai. Na, o uogos yra tikra naudingų medžiagų, mineralų ir vitaminų bomba, jos itin naudingos augančiam organizmui. Be vitaminų ir mineralų, uogos – turtingas antioksidantų ir ląstelienos šaltinis. Pirmieji kovoja su laisvųjų radikalų poveikiu, o antroji – itin naudinga virškinimo sistemai. Uogos mažina organizmo rūgštėjimo procesus, suteikdamos labiau šarminę terpę. O būtent rūgštėjimas yra daugelio ligų priežastis. Žinoma, sveikiausios – šviežios uogos, tačiau ir šaldytos išlaiko itin daug naudingų medžiagų.
Po pamokos vyko vaisių ir uogų „puota“.







