L/D „VAIKYSTĖ“ PAMINĖTA PASAULINĖ PSICHIKOS SVEIKATOS DIENA

Spalio mėn. 10 d. minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ši diena mums primena apie psichinės sveikatos, jos stiprinimo prevencijos svarbą. Daugelis žmonių neišvengia streso, nerimo, įtampos. Ne išimtis ir vaikai, todėl jų psichinės sveikatos stiprinimui skiriamas didelis dėmesys, nes būtent vaikystėje formuojasi asmenybės pagrindai.

                      Spalio mėn. 8 d. lopšelyje – darželyje ,,Vaikystė“  ,,Klausučio“ grupėje rytas prasidėjo nuo pokalbio su vaikais, kokios jie nuotaikos atėjo į darželį, klijavo lapelius su vardais prie nuotaikų plakato, pasakojo, kada būna pikti, liūdni, nelaimingi, kas jiems sukelia tokias emocijas. Pasidžiaugėme tuo, kad daug vaikų jaučiasi laimingi, linksmi ir net įsimylėję.

                      Nemažai vaikų   paminėjo, kad pyksta tada, kai mažai pailsi,  mažai pamiega. Vaikams buvo paaiškinta, kad miegas yra reikalingas kaip maistas, oras ar vanduo, kad jis būtinas kiekvieno žmogaus fizinei, psichinei ir emocinei gerovei palaikyti, kad miegas yra svarbus visiems, o ypatingai vaikams, kad augtų sveiki ir stiprūs, kad būtų žvalūs ir linksmi.

                      Su vaikais diskutavome, kas padeda ir kas trukdo jiems užmigti, ką daryti, kad miegas būtų kokybiškas, kuo naudingas mūsų organizmui poilsis ir ką daryti, jei sapnuojasi košmarai ir pabaisos. Pasigaminome sapnų gaudykles, kad blogieji sapnai įsipainiotų voratinklyje ir ištirptų ryto saulės spinduliuose, taip ir nepalietę miegančio. O gerieji sapnai randa kelią per voratinklio gijas, skylutes ir per plunksnas nukrenta ant sapnuojančio.

                      Pagaminti sapnų gaudyklę darbas ne iš lengvųjų, reikalaujantis kantrybės, kruopštumo, o dar galioja taisyklė, kad pinant reikia galvoti tik apie gražius dalykus, kad negalima pyktis, reikia skleisti tik teigiamą energiją. Pamokos metu vaikai patyrė daug emocijų, apie kurias mes iškart pasikalbėdavome, aptardavome, nuramindavome pykstančius, pagelbėdavome jiems, nepasisekus vienam ar kitam darbo veiksmui.

                      Ši pamoka suteikė daug džiaugsmo ne tik  mažiesiems, bet ir auklėtojai Astai ir jos padėjėjai Romai, kurios su dideliu entuziazmu prisidėjo prie šios edukacijos.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti