STOVYKLA „LAISVALAIKĮ MOKAUSI LEISTI TURININGAI 3“

2020 metų birželio 29 – liepos 3 dienomis Rečionių kaime (Rečionių UDC) vyko 5 – 8 klasių moksleivių, kuriems sunkiau sekasi integruotis bendrajame ugdymo procese stovykla, kurią jau trečią kartą organizavo Ukmergės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras ir Ukmergės jaunimo laisvalaikio centras. Stovyklos „Laisvalaikį mokausi leisti turiningai 3“ pagrindinis tikslas – padėti vaikams lavinti socialinius įgūdžius, mokyti turiningai leisti laisvą nuo pamokų laiką bei suteikti galimybę pabūti tolerantiškoje, sveikoje bei kūrybingoje aplinkoje.

Stovyklos metu vaikai aplankė Anykščių pramogų parką, kuriame mokėsi strategijos paslapčių iš reikliojo stovyklos vadovo Georgijaus Smoliako ir šias pamokas pritaikė dažasvydžio žaidime. Taip pat susipažino su Kopūstėlių kaime esančia raketine baze, kurią aprodė „Miško brolių“ klubo nariai ir ekskursijos vadovas Artūras Grigucevičius (Karatistas).   Energingojo vadovo Tado Petriko vedami stovyklautojai dalyvavo žygyje prie Moko akmens, kurio papėdėje patys sau gaminosi pietus ir mokėsi išgyvenimo gamtoje paslapčių. Skatinant jaunosios kartos atjautą, rūpestį už save silpnesniais, pažeidžiamais buvo organizuota išvyka ir į beglobių gyvūnų prieglaudą „Klajūnas“. Vaikai pasidžiaugė ten esančiais gyvūnėliais, suteikė jiems dėmesio ir meilės, pasirūpino jų voljerų švara. Ukmergės jaunimo laisvalaikio centro jaunimo darbuotoja Ingrida Pociūtė stovyklos dalyvius pamokė žongliravimo bei  „Fire Poi“ užsiėmimų paslapčių, norinčių išbandyti savo jėgas šiose veiklose netrūko. Vakarus stovykloje, vaikai leido kartu su supratingąja vadove Rugile Smoliakaite ant laužo kepdami zefyrus ir bulves bei dalindamiesi savo dienos įspūdžiais.

Dalyvaudami stovyklos veiklose: žaisdami vandens tinklinį, vandens karą, stalo žaidimus, tinklinį, dalyvaudami orientacinėse varžytuvėse, pliuškendamiesi Kurėnų tvenkinyje ir kt., laikydamiesi savo pačių sukurtų stovyklos taisyklių – moksleiviai ne tik patyrė daug teigiamų emocijų, bet kartu mokėsi ir draugiškumo, tolerancijos bei partnerystės, bendradarbiavimo.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti