FIZINIO AKTYVUMO SKATINIMAS UKMERGĖS RAJONE

Ukmergės Visuomenės sveikatos biuras jau antrus metus vykdo ilgalaikius sveikatos raštingumo įgūdžių mokymus ir seminarus rizikingiausiai 40-60 m. amžiaus Ukmergės rajono gyventojų grupei. Užsiėmimus veda kvalifikuotų lektorių, fizinio aktyvumo specialistų komanda. Mokymuose įgyjama ne tik teorinių, bet išmokstama ir fizinės veiklos pratimų, turinčių didelę naudą sveikatai.

Sveikatą saugoti svarbu visose amžiaus grupėse, todėl mokymų metu įgytas žinias Visuomenės sveikatos biuro specialistės D. Butiškienė ir V. Peldžienė pritaikė moksleiviams integruodamos į kūno kultūros pamokas. Tai jėgos pratimai su virve, tempimo pratimai su diržais ir lazdomis, koordinacijos pratimai su kopetėlėmis ir kamuoliukais.

Didžiąją dalį pamokų sudaro nejudrios pamokos, kurioms būdinga nejudri sėdima poza, o tai lemia kaulų ir raumenų sistemos , širdies ligas, nutukimą. Taip pat vis daugiau laiko leidžiant prie kompiuterių ar kitų technologijų, kyla grėsmė fizinei sveikatai, mažėja susidomėjimas sportu ir aktyviu laisvalaikio leidimu. Specialistės mokiniams parodė ir  paprastų pratimų, kuriuos galima atlikti tiesiog klasėje, pamokų ruošos metu ir kitais nejudraus laiko leidimo atvejais. Tai kaklo, pečių juostos, rankų mankštos, blauzdos kėlimas atsisėdus. Pirmieji šias veiklas išbandė Ukmergės technologijų ir verslo, Pabaisko pagrindinės mokyklos ir Želvos gimnazijos moksleiviai. Specialistės džiaugėsi, kad pavyksta pritraukti nors dalį mokinių ir žadą veiklas tęsti kitose ugdymo įstaigose.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti