PAMOKA: ALKOHOLIS. MITAI IR FAKTAI

Paauglystė – eksperimentavimo ir savęs ieškojimo metas. Būtent šiuo amžiaus tarpsniu atsiranda didžiausia psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo rizika.

Vasario 11 –  12 d. Jono Basanavičiaus gimnazijos 1-ų klasių mokiniai dalyvavo alkoholio vartojimo prevencijos pamokoje, kurioje buvo nurodytos ir aptartos psichologinės, fiziologinės ir socialinės alkoholio vartojimo pasekmės. Gimnazistai skaitė faktus ir mitus apie alkoholį, diskutavo ir pildė informacinį stendą, taip pat galėjo išbandyti girtumo akinius, kurie yra naudojami alkoholio vartojimo prevencijai vykdyti. Užsidėjęs tokius akinius žmogus mato ir jaučiasi kaip neblaivus asmuo: sutrinka koordinacija, darosi sunku atlikti elementariausius veiksmus, akiniai imituoja kokia yra vidutinio girtumo žmogaus savijauta.

Pamoką vedė socialinė pedagogė Irena Patėjūnienė, sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė ir mokyklos psichologė Edita Usonienė.. Informacinę medžiagą pateikė skaityklos darbuotoja Giedrė Strobeikaitė ir bibliotekininkė Jolanta Simanavičienė.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti