PREVENCINĖ AKCIJA – ,,ALKOHOLIS? AČIŪ, NE.“

Alkoholio vartojimas – viena opiausių šių laikų visuomenės problemų ne tik dėl didelio vartojamojo kiekio, bet ir dėl sunkių liekamųjų reiškinių žmogaus sveikatai.

Svarbu paminėti, jog nekenksmingo alkoholinių gėrimų kiekio nėra – suvartotas alkoholio kiekis daugiau ar mažiau paveikia arba sunaikina tam tikras smegenų, kepenų bei kitų organų ląsteles. Paauglius alkoholis veikia daug stipriau nei suaugusiuosius. Kadangi jauno žmogaus centrinė nervų sistema dar nėra pakankamai susiformavusi, vartojant alkoholį stebimi intelekto, atminties bei emocinio atsako sutrikimai. Blogiausia tai, kad sutrikimai gali būti ilgalaikiai ir negrįžtami.

Siekiant kuo išsamiau su mokiniais aptarti šią progresuojančią problemą, sveikatos specialistė  Vida Peldžienė kartu su renginių organizatore Dovile Januliene , psichologe Jurgita Vasiliauskiene  ir socialine  pedagoge Jurgita Sabaliauskiene  sausio mėn. 14 d. surengė prevencinę akciją prieš alkoholio vartojimą, kurioje dalyvavo  Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos mokiniai ir darbuotojai.

Paruoštas akcijai skirtas stendas su informacija apie alkoholio žalą, buvo transliuojama vaizdinė medžiaga. Visi norintys turėjo galimybę išbandyti girtumo akinius, nuo alkoholio apsunkusią ranką. Šios priemonės padeda suvokti kaip alkoholis veikia savęs suvokimą aplinkoje, reakcijos greitį, judesių koordinaciją, kaip apsunkina elementariausių veiksmų atlikimą, kaip smarkiai apriboja galimybę veiksmingai atlikti paprastas užduotis.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti