Šeimų stovykla „Bendrystėje mes stiprūs“

Šeima, tai pati svarbiausia visuomenės ląstelė ir jei ji stipri,- stipri visa valstybė.

Kovo 15 – 17 dienomis vyko Ukmergės rajono šeimų stovykla „Bendrystėje mes stiprūs“. Stovykla organizuota Ukmergės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro, įgyvendinant projektą   „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“.  Suteikta galimybė net 45 asmenims sudalyvauti stovykloje. Dalyvių amžius nuo vienerių metų iki garbaus senjorų.  Kiekvienas čia buvo svarbus ir reikalingas, kiekvienas rado sau skirtą veiklą ir grupę su kuria galėjo megzti bendrumo voratinklį. Bendravo vaikai ir anūkai, tetos ir mamos, senelės ir draugės, neįgalieji ir „sveikieji“. Visi buvo kartu ir išvien.

Pirmasis stovyklos vakaras buvo skirtas susipažinimui. Kiekvienas pristatė savo talentus, piešė piešinius, kuriems vėliau buvo surengtas aukcionas. Surinkta apie 200 eurų, kuriuos kompetetinga komisija paskyrė vyriausiai stovyklos dalyvei, reabilitacijos paslaugoms įsigyti. Mažųjų dalyvių grupiniam darbui vadovavo net trys būrių vadai – švelni ir atlaidi Aurelija Balžekaitė – Kaminskienė, tolerantiškoji  Rima Radzevičienė, bei neformalas Jokūbas. Suaugusiesiems veiklas vedė psichologė Jurgita Vasiliauskienė.

Antroji stovyklos diena buvo ypač darbinga, kai dalyviai buvo kartu, bet ir atskirai, kai vyko meditacijos ir vertybių perkratymai, kai net vaikai nurimo ir suprato, kad tėvams reikia atokvėpio. Vakare stovyklos dalyviai draugiškai gaminosi ant laužo vakarienę – didžiuliame puode troškino plovą, ant grotelių kepė dešreles ir cukinijas, mėgavosi kvapniomis Lietuvos žolelių arbatomis. Po vakarienės visi susirinko į bendrą būrį – kūrybines dirbtuves, siuvo lėles, mezgimo ant grėblių meną demonstravo ryškioji Asta Girnienė, skambėjo dambrelis ir gitara, mėnulio būgnai ir barškučiai…Mėgstantys vakaroti turėjo galimybę pažiūrėti filmą „Gerumo stebuklas“. Kai kas ir miegojo tiesiog ant žemės, bet kad tik kartu, kad tik galėtų džiaugtis buvimu šalia su visais.

Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai turėjo galimybę jodinėti žirgu, šaudyti iš lanko. Aktyvi veikla lauke, nurausvino skruostus ir atlaisvino nuo dar likusio streso. Dalyviai atsisveikino apsikabindami, pasipuošę apyrankėmis su karoliukais, kurie simbolizuoja bendrystę ir draugystę, pasižadėjo vieni kitiems, kad susitiks dar ne kartą ir bendraus.

Esam visi skirtingi ir todėl labai vieni kitiems reikalingi.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti