SVEIKO MAISTO GAMINIMO STOVYKLA

Vasario 7 – 8 dienomis Ukmergės rajono Taujėnų gimnazijos ir Pabaisko pagrindinės mokyklos mokiniai dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotoje „Sveiko maisto gaminimo“ stovykloje vaikams ir jaunimui. Stovykla viena iš biuro vykdomo projekto „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“ veiklų. Šio dvejus metus truksiančio projekto tikslas – padidinti rajono gyventojų sveikatos raštingumo lygį bei suformuoti pozityvius sveikatos elgsenos pokyčius. Per teorinius ir praktinius užsiėmimus planuojama ukmergiškius supažindinti su sveikos gyvensenos vertybėmis, jas įdiegti, didinti sveikatos raštingumą, skleisti gerąją patirtį, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Veiklos numatytos įvairioms amžiaus grupėms – tiek moksleiviams, jų tėvams, tiek senjorams.

Minėtų ugdymo įstaigų mokiniai vyko į „Roko virtuvę“, esančią Taujėnų dvare. Ten juos pasitiko pats virtuvės įkūrėjas šefas Rokas Galvonas. Ukmergiškio vardas dar prieš keletą metų nuskambėjo visoje Lietuvoje. Tuomet buvęs 16-metis virtuvės šefas skindamasis kelią savo svajonės link gavo teismo leidimą kurti maitinimo įstaigą. Šiandien Rokas teigia, jog veiklos apstu, tačiau sustoti nežada – artimiausiu metu vaikinas atvers dar vieną restoraną. Jaunuolio sėkmės paslaptis – niekada nevengti labai daug dirbti.

Dalyviai buvo supažindinti su sveiko maisto gamybos technologijomis, turėjo galimybę drauge su Roku gaminti ir ragauti sveikatai palankius patiekalus. Virtuvės šefas pasidalino savo asmenine patirtimi ir pasakojo, kaip rūpintis savo mitybos racionu. Vaikai sužinojo, kad nuo mitybos įpročių ir pasirenkamų produktų priklauso žmogaus savijauta, kad maistas labai svarbus ligų profilaktikai bei sveikatos stiprinimui. Pasklidus maloniems kvapams visi laukė degustacijos, kurios metu paneigtas vienas labai svarbus mitas, kad sveikas maistas negali būti skanus :).

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti