Ukmergiškiams – vertingi nemokami sveikatos stiprinimo renginiai

 

Ukmergės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras vykdo projektą Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-01-0004 „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“, kuris finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Rajono savivaldybės administracija šiame projekte dalyvauja partnerio teisėmis. Projektas pradėtas įgyvendinti šiais metais, o įvairios jo veiklos numatytos iki 2020-tų metų. Projekto vykdymui skirti 222082,60 Eur. Šią sumą sudaro ES fondų lėšos – 188770,21 Eur, Lietuvos Respublikos Valstybės biudžeto lėšos – 16656,17 Eur bei Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 16656,22 Eur.

Šio dvejus metus truksiančio projekto tikslas – padidinti rajono gyventojų sveikatos raštingumo lygį bei suformuoti pozityvius sveikatos elgsenos pokyčius.

Per teorinius ir praktinius užsiėmimus planuojama ukmergiškius supažindinti su sveikos gyvensenos vertybėmis, jas įdiegti, didinti sveikatos raštingumą, skleisti  gerąją patirtį, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Veiklos numatytos įvairioms amžiaus grupėms – tiek moksleiviams, jų tėvams, tiek senjorams.

Veiklų spektras yra labai platus: bus organizuojamos šviečiamieji renginiai, kuriuose bus galima išgirsti žinių iš medikų, sveikos gyvensenos ir mitybos specialistų, vyks praktiniai užsiėmimai – mankštos (lauke ir patalpose), sporto renginiai, netradicinės kūno kultūros pamokos, sveiko maisto gaminimo užsiėmimai, kitokios veiklos.

Įgyvendinant projektą, vyks vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo bei šeimų, senjorų ir neįgaliųjų stovyklos, užsiėmimai įvairaus amžiaus žmonėms, „BeActive“ (siekiant atkreipti dėmesį į fiziškai aktyvaus bei sportiško gyvenimo svarbą) renginiai. Taip pat numatoma įrengti lauko treniruoklių aikštelę bei įsigyti priemonių, naudojamų fizinio aktyvumo veiklose.

Planuojama surengti seminarus ir konferencijas apie fizinio aktyvumo įtaką sveikatai, iššūkius, su kuriais susiduria senėjanti visuomenė, bus aptariamas šeimos vaidmuo, ugdant sveikos gyvensenos įpročius. Sveiką gyvenseną skatinantys renginiai bus organizuojami ir ugdymo įstaigose. Rizikingiausia sveikatos požiūriu yra 40-60 metų amžiaus gyventojų grupė. Šio amžiaus ukmergiškiams bus surengti ilgalaikiai tęstiniai sveikatos raštingumo įgūdžių mokymai, kurių metu didžiausias dėmesys bus skiriamas širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai.

Projekte numatyti fizinio aktyvumo užsiėmimai, skirti streso valdymo technikoms pažinti bei jas išmokti – vyks kvėpavimo, autogeninės, Body-mind treniruotės.  Bus organizuojami praktiniai – teoriniai užsiėmimai “Aerobinio pajėgumo metodologija ir praktika, krūvių rodiklių monitoravimas ir saugumo užtikrinimas”,  “Aktyvus senėjimas, modernūs senėjimą pristabdantys sprendimai ir praktika, kūno funkcionalumo užtikrinimas ir traumų rizikos sumažinimas vyresniame amžiuje”, “Mitybos strategijos širdies ir kraujagyslių sistemos profilaktikai ir senėjimo pristabdymui”, kt. užsiėmimai.

Įgyvendinant projektą jau buvo surengtos sveikatingumo stovyklos jaunimui ir senjorams. Konferencijoje “Kelias link širdies sveikatos” atkreiptas dėmesys į aktualiausią nūdienos žmonių sveikatos problemą – širdies ir kraujagyslių ligas. Kalbėta apie tai, kaip keisti gyvensenos įpročius bei išvengti šių ligų. Miesto mokyklose  vyko “Kūno kultūros pamokos kitaip”, kuriomis buvo siekiama ne tik didinti moksleivių fizinį aktyvumą, bet ir kitokių pamokų pagalba padėti pajusti judėjimo teikiamą džiaugsmą.

 

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti