„Likmerė“ ir „Saulutė“ – pirmieji susirūpino darbuotojų sveikatos stiprinimu

Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su uždarąja akcine bendrove „Likmerė“ ir Ukmergės lopšeliu darželiu „Saulutė“, diegia šiose įstaigose sveikatos stiprinimo programą.

 

Minėtos įstaigos sudarė sąlygas visuomenės sveikatos specialistams susitikti su darbuotojais. Pirmiausia darbuotojai buvo supažindinti su sveikatos stiprinimo galimybėmis. Pirmųjų susitikimų metu buvo atliktos apklausos, skirtos įvertinti emocinę, protinę, fizinę, socialinę ir dvasinę sveikatą. Buvo vertinami testuojamo asmens atsakymai bei funkciniai (kintantys) rodikliai – stresas, kūno masės sudėtis, kraujospūdis, plaštakos jėga. Taip pat įvertinti nekintantys rodikliai – amžius, lytis ir genetinis paveldimumas.

 

Visuomenės sveikatos specialistė Svetlana Markevičienė pastebi, kad žmonės savo sveikatą linkę vertinti geriau, negu yra reali situacija. „Tai pastebime ne tik pokalbių metu. Kitokį vaizdą matome ir įvertinę atliktų matavimų rezultatus. Nepaisant to, kad yra kol kas nežymūs, sveikatos sutrikimai, darbuotojai savo sveikatą dažnai vertina subjektyviai“, – sakė specialistė.

 

Darbuotojams pateikiant sveikatos veiksnių vertinimo analizę ir rekomendacijas, dažnai patariama dar kartą objektyviai įvertinti savo sveikatą. Įžvelgiant didesnes rizikas, asmenims patarta atlikti išsamius sveikatos tyrimus, padėsiančius įvertinti sveikatos būklę, išsiaiškinti ar yra metabolinis sindromas. Taip pat išsitirti vitamino D3, turinčio įtakos įvairioms organizmo sistemoms, kiekį. Rekomenduojama atsisakyti žalingų įpročių. Tuo pačiu informuojama, jog kovojant su žalingais įpročiais, pagalbą galima rasti Ukmergės r. visuomenės sveikatos biure, pas dirbančius psichologus. Atkreipiamas dėmesys į fizinio aktyvumo svarbą ir pateikiamos PSO rekomendacijos, patariama peržiūrėti mitybos racioną.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti