Kviečiame diskutuoti: ar įmanoma gyventi be smurto?


Gruodžio 1 d. Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuras organizuoja konferenciją „Ar galime įveikti smurtą artimoje aplinkoje? Iššūkiai ir galimybės“. Į konferenciją, kuri vyks Ukmergės kraštotyros muziejaus salėje, kviečiami visi besidomintys šia problema. Renginio pradžia 13 val.

Konferencijoje dalyvaus Lietuvos Seimo narė Viktorija Čmilytė – Nielsen, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas, rajono savivaldybės ir policijos vadovai, įvairių rajono institucijų atstovai. Pranešimus apie tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą skaitys Jungtinių tautų ekspertė smurto šeimoje prieš moteris klausimais Gheryl Thomas iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Šia tema pasisakys ir Lygių galimybių plėtros centro ekspertė Margarita Jankauskaitė. Tai pat bus pristatyta Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vykdoma Smurtinį elgesį keičianti programa.

Anot biuro direktorės Vaidos Puodžiūnienės, smurto šeimose problema mūsų visuomenėje yra giliai įsišaknijusi. Tad būtina ir diskutuoti, ir imtis veiksmų. Smurtinį elgesį keičiančią programą Visuomenės sveikatos biuras įgyvendina jau antrus metus. Ukmergiškių įdiegta praktika pasiteisino, tad pasidalinti patirtimi vykdytojai yra kviečiami į įvairius Lietuvos miestus. Šios programos tikslas – mokyti smurtinio elgesio asmenis visuomenėje priimtais būdais išreikšti savo poreikius, išgirsti artimųjų ar kolegų keliamas problemas.

Smurtinį elgesį keičiančią programą vykdo lektorius Georgijus Smoliakas ir psichologė Jurgita Vasiliauskienė. Programa yra orientuota į požiūrio, nuostatų, vertybių keitimąsi, mokantis pozityviai vertinti save ir kitus. Į užsiėmimus ateina žmonės, kurie yra Teismo sprendimu įpareigoti lankyti smurtinį elgesį keičiančią programą. Užsiėmimai trunka pusę metų ir tik išklausius visas temas yra išduodami pažymėjimai. Lig šiol pažymėjimai yra įteikti 42 Ukmergės rajono gyventojams. Apie tai, kaip keičiasi kursų lankytojai, kaip nukrenta viską neigiančio „ežio“ kaukė lektorius Georgijus Smoliakas dalinsis konferencijos metu.

Norintys dalyvauti konferencijoje „Ar galime įveikti smurtą artimoje aplinkoje? Iššūkiai ir galimybės“ gali registruotis el.p. ursvsb@gmail.com arba tel. 8-340-46526.

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti