Maisto šventės prizas – „Roko virtuvei“

Ukmergės „Vilkmergės“ restorano salėje ketvirtadienio popietę vyko sveiko maisto šventė – konkursas ,,Maitinkis sveikai – Ukmergės meniu“. Konkursą, skirtą Europos sveikos mitybos dienai paminėti, organizvo Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuras ir Ukmergės turizmo ir verslo centras.

Konkurse dalyvavo šešios Ukmergės rajono viešojo maitinimo įstaigos – restoranai „Vilkmergė“ ir „Big stone“, picerijos „Optima 13“ ir „Apetito“, „Roko virtuvė“ ir „Kurėnų užeiga“.

Kiekieviena maitinimo įstaiga pristatė po tris patiekalus – užkandį, salotas ir desertą. Vienas iš reikalavimų – patiekalų gaminimui naudoti lietuviškus produktus – ne visų dalyvių buvo išgirstas, tai turėjo įtakos žemesniam vertinimui. Tačiau estetinis vaizdas, stalų spalvų gama ir puošyba, pakerėjo.

Konkurso komisijai atstovavo sveikos mitybos specialistė Ingrida Kuprevičiūtė, virtuvės šefas, laurus pelnęs įvairiuose kulinariniuose konkursuose Tomas Rimydis ir rajono mero pavaduotoja Klavdija Stepanova. Komisijos balsai sudarė 90 proc. vertinimo. Likusieji 10 proc. buvo skirti vaikų ir bendruomenės nuomonei išreikšti.

Įdomiai renginio metu nuskambėdavo vaikų, Gertrūdos Baublytės ir Klaido Aukštuolio, nuomonė. Jie su malonumu kramsnojo salotas, o vertindami pabrėždavo ne tik skonį, bet ir patiekimo grožį.

Tomas Rimydis apžvelgdamas visą konkursą, prisipažino ęsąs nustebintas ir nesitikėjęs pamatyti tai, ką radęs. Vis dėlto jis pasigedo sezoniškumo, lietuviškų daržovių ir vietinių ūkininkų pagamintų produktų panaudojimo. I.Kuprevičiūtė patarė vietoj agavų sirupo naudoti klevų sirupą ir atsižvelgti į tai, kad nemažai žmonių yra alergiški, todėl atsargiau naudoti pieno produktus.

Pagrindinis, pereinamasis konkurso prizas atiteko jaunatviškam „Roko virtuvės“ kolektyvui. Taip pat jiems atiteko 300 eurų vertės dovanų kuponas sveikatingumo paslaugoms.

 

 

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti