Maisto šventės prizas – „Roko virtuvei“
Ukmergės „Vilkmergės“ restorano salėje ketvirtadienio popietę vyko sveiko maisto šventė – konkursas ,,Maitinkis sveikai – Ukmergės meniu“. Konkursą, skirtą Europos sveikos mitybos dienai paminėti, organizvo Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuras ir Ukmergės turizmo ir verslo centras.
Konkurse dalyvavo šešios Ukmergės rajono viešojo maitinimo įstaigos – restoranai „Vilkmergė“ ir „Big stone“, picerijos „Optima 13“ ir „Apetito“, „Roko virtuvė“ ir „Kurėnų užeiga“.
Kiekieviena maitinimo įstaiga pristatė po tris patiekalus – užkandį, salotas ir desertą. Vienas iš reikalavimų – patiekalų gaminimui naudoti lietuviškus produktus – ne visų dalyvių buvo išgirstas, tai turėjo įtakos žemesniam vertinimui. Tačiau estetinis vaizdas, stalų spalvų gama ir puošyba, pakerėjo.
Konkurso komisijai atstovavo sveikos mitybos specialistė Ingrida Kuprevičiūtė, virtuvės šefas, laurus pelnęs įvairiuose kulinariniuose konkursuose Tomas Rimydis ir rajono mero pavaduotoja Klavdija Stepanova. Komisijos balsai sudarė 90 proc. vertinimo. Likusieji 10 proc. buvo skirti vaikų ir bendruomenės nuomonei išreikšti.
Įdomiai renginio metu nuskambėdavo vaikų, Gertrūdos Baublytės ir Klaido Aukštuolio, nuomonė. Jie su malonumu kramsnojo salotas, o vertindami pabrėždavo ne tik skonį, bet ir patiekimo grožį.
Tomas Rimydis apžvelgdamas visą konkursą, prisipažino ęsąs nustebintas ir nesitikėjęs pamatyti tai, ką radęs. Vis dėlto jis pasigedo sezoniškumo, lietuviškų daržovių ir vietinių ūkininkų pagamintų produktų panaudojimo. I.Kuprevičiūtė patarė vietoj agavų sirupo naudoti klevų sirupą ir atsižvelgti į tai, kad nemažai žmonių yra alergiški, todėl atsargiau naudoti pieno produktus.
Pagrindinis, pereinamasis konkurso prizas atiteko jaunatviškam „Roko virtuvės“ kolektyvui. Taip pat jiems atiteko 300 eurų vertės dovanų kuponas sveikatingumo paslaugoms.
Pasidalinti: