Gyvūnai teikia džiaugsmą ir gydo

18336563_10207214206828331_1648831307_n

Kad ir kokius gyvūnus augintumėte, jie padovanos džiaugsmo ir pagerins sveikatą“ , – sako Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Skirmantė Sabaliauskienė.

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas  su beglobių gyvūnų įstaiga „Klajūnas“  surengė ciklą susitikimų įvairiose rajono vaikų bei jaunimo ugdymo įstaigose.

Siekiame bendrų tikslų  – vaikams, paaugliams norime perduoti žinias apie teigiamą gyvūnų įtaką mūsų sveikatai, skatinti meilę ir rūpestį jais“, – apie projekto tikslus pasakojo S.Sabaliauskienė.  Paskaitas moksleiviams ir darželinukams skaito Gyvūnų globos namų „Klajūnas“ direktorė Ilma Elara Germanienė bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Skirmantė Sabaliauskienė ir Evelina Kimsė.

Susitikimų metu kalbama apie naminius gyvūnus, jų priežiūrą ir kokią įtaką jie daro šeimininkų sveikatai. Moksliniai tyrimai įrodo, kad žmonės namuose laikantys gyvūnus, gyvena ilgiau ir serga rečiau. Pavyzdžiui, šuo priverčia pajudėti, net kai to labai nesinori, o glostydami katiną atsipalaiduojame, stebėdami žuvytes akvariume, pailsime, pamedituojame… Įvairių ligų gydymui netgi gali būti taikoma animaloterapija – tai psichoterapijos rūšis, kai, norint pakeisti psichologinę žmogaus būklę, į pagalbą pasitelkiami gyvūnų atvaizdai, gyvūnų skleidžiamų garsų įrašai, žaislai ar patys gyvūnai, su kuriais bendravimas yra nepavojingas žmogui. 

Anot visuomenės sveikatos priežiūros specialisčių, naminių gyvūnų auginimas gali būti pagalba, kenčiantiems nuo streso, vienatvės ar depresijos.  

Paskaitų metu diskutuojama ir apie galimą neigiamą poveikį: alergiją, galimybę užsikrėsti parazitais, gyvūnų agresiją. Moksleiviams pasakojama apie pagrindines ligas ir akcentuojama profilaktinių priemonių svarba.

Mūsų biuro ir beglobių gyvūnų įstaigos šios bendros veiklos svarbą nulėmė ir nūdienos realijos.  Juk kone kasdien regime TV ekranuose ar skaitome spaudoje  apie suaugusiųjų, vaikų agresyvų, žiaurų elgesį su gyvūnais. Todėl svarbu ugdyti dvasines vertybes, supratimą, atjautą bejėgei  būtybei“, – kalbėjo S.Sabaliauskienė. 

daugiaunuotrauku

17862776_1700387330259836_3087181502678701814_n

18308756_10207214210468422_1864208969_n

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti