Vandens mėnuo Ukmergės lopšelio – darželio „Buratinas“ „Meškučių“ grupėje

100_1411 buratinas vandens diena

Su sveikos gyvensenos idėjomis į darželį yra atkeliavęs ilgalaikis projektas „Sveikatiada“. Mūsų įstaigos bendruomenė ne vienus metus dalyvauja ilgalaikėje sveikos gyvensenos ugdymo programoje „Sveikatiada“, kuri suteikia vaikams žinių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą.

„Meškučių“ grupės pedagogės Vita Ivanauskiene ir Edita Karteniene  su vaikais dalyvavo „Sveikatiados“ siūlomose veiklose apie vandenį ir vykdė projektą „Vanduo – gyvybės ir sveikatos šaltinis“. Projekto tikslas – suteikti vaikams žinių apie vandenį, jo svarbą žmogui ir supančiai aplinkai, sudaryti sąlygas vaikams tyrinėti vandens savybes, eksperimentuoti.

Visą mėnesį grupėje vyko įdomūs renginiai apie vandenį, atkreipiant vaikų dėmesį į vandens reikalingumą žmogui, gyvūnams, augalams. Dietistė – slaugytoja Zita Venskienė papasakojo vaikams apie vandens svarbą žmogui ir supančiai aplinkai. Ugdytiniai sužinojo, kad žmogus ir vanduo yra du neatsiejami dalykai. Grupėje ir lauke vaikai žaidė jų mėgstamus ir naujus žaidimus: „Brangus kiekvienas lašas“, „Gyvasis upeliukas“; siužetinių žaidimų metu judesiais demonstravo upę, lietų, banguojančią jūrą. Žaidimai buvo kupini emocijų, ieškojimų, atradimų, pilni įspūdžių. Meninės veiklos metu ugdytiniai gamino gražius darbelius: debesėlį, lietaus lašus, vaivorykštę, ant skėčio klijavo lašelio kelionę, aplikavo akvariumą ir jame gyvenančias žuvytes, iš vienkartinių lėkštučių gaminosi jūros arkliukus ir medūzas. Buvo lavinama vaikų vaizduotė, smalsumas, kūrybiniai gebėjimai. Pedagogės, norėdamos kartu su ugdytiniais patyrinėti vandenį ir jo savybes, atliko su vaikais daug linksmų eksperimentų, bandymų.

Mėnesio renginiai vaikams suteikė ne tik džiugių emocijų, bet praturtino jų žinias apie vandens reikalingumą, jo naudą viskam kas gyva.

Informaciją parengė:
Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Buratinas“ direktorės pavaduotoja ugdymui Rita Maculevičienė

daugiaunuotrauku

100_1404 buratinas vandens diena 100_1402 buratinas vandens diena 100_1400 buratinas vandens diena 100_1462 buratinas vandens diena 100_1447 buratinas vandens diena 100_1444 buratinas vandens diena 100_1437 buratinas vandens diena 100_1424 buratinas vandens diena 100_1421 buratinas vandens diena 100_1407 buratinas vandens diena

Pasidalinti:
Neįgaliesiems

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis. Daugiau informacijos

SLAPUKŲ NAUDOJIMO TAISYKLĖS

Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.


1. PHPSESSID Naudojamas atskirti unikalius vartotojus ir jų sesijas. Kol įjungta naršyklė
2. euCookie Naudojamas išsaugoti slapukų sutikimo sąlygoms. 30 dienų

Mūsų svetainėje naudojamuose slapukuose nėra jokių asmeninių Jūsų duomenų ir jie nėra naudojami atpažinimo tikslais. Tačiau, jei norite apriboti slapukus arba juos ištrinti, tai galite padaryti interneto naršyklės nustatymuose.

Uždaryti